ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑΣ EMILY O'REILLY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 20-22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια κ. Emily OReilly θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2018.
Η κ. O’ Reilly θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, ενώ θα συναντηθεί και θα συνεργαστεί με τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ι. Ποττάκη. Επίσης, η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια θα επισκεφθεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα.
Η κ. Emily O'Reilly ανέλαβε τα καθήκοντά της ως Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια την 1η Οκτωβρίου 2013. Διετέλεσε
Συνήγορος του Πολίτη και Επίτροπος Διαφάνειας της Ιρλανδίας (2003-2013). Είναι βραβευμένη πολιτική συντάκτης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Ο Θεσμός του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή ιδρύθηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) και ενεργοποιήθηκε από το 1995. Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής διερευνά καταγγελίες που αφορούν σε περιπτώσεις κακοδιοίκησης στα όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στα κράτη-μέλη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαμεσολαβητών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.ombudsman.europa.eu/el/home.faces

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου