ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Από 7 Ιουλίου αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών Αγροτικής Εστίας


Από 7 Ιουλίου και μέχρι τις 25 Ιουλίου θα γίνονται οι αιτήσεις για τη συμμετοχή συνταξιούχων και ασφαλισμένων στα επιδοτούμενα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών της Αγροτικής Εστίας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΟΓΑ μέσω ΚΕΠ. Από 5/7 μέχρι 25/7 υποβάλλουν φακέλους οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΟΓΑ. Τα αποτελέσματα αναμένονται 1η Αυγούστου. Δέσμη 6+1 προγραμμάτων, από τα οποία μπορούν να
επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες, θέτει σε εφαρμογή ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.
Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει για το 2017 τα 14 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού πενήντα εννέα χιλιάδες (59.000) άτομα εκ των οποίων:
α) 55.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις),
β) 4.000 συνταξιούχοι, να πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
Στο εκδρομικό πρόγραμμα δώδεκα χιλιάδες 12.500 άτομα να πραγματοποιήσουν 4ήμερες εκδρομές.
Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων 66.000 άτομα.
Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 175.000 άτομα. Η προμήθεια δωρεάν βιβλίων της επιλογής τους, γίνεται από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.
Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες 1.300 άτομα.
Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών 20.000 άτομα.
πηγή:http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου