ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι για νέες φυτεύσεις αμπελώνων, μέχρι 14 Ιουλίου οι ενστάσεις

Τις τελικές βαθμολογίες των αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες για το έτος 2017 εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη διαδικασία των ενστάσεων να έχει ήδη ανοίξει και να τρέχει ως τις 14 Ιουλίου. Στον πίνακα περιλαμβάνεται το ονοματεπώνυμο του καλλιεργητή, την έκταση που έγινε αποδεκτή από τους ελέγχους
και την βαθμολογία ανά τεμάχιο των αποδεκτών εκτάσεων. Περιλαμβάνει συνολικά 2.666 ονόματα αιτούντων παραγωγών. Όσοι από αυτούς επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση επί της βαθμολογίας μπορούν να την υποβάλλουν στην ΔΑΟΚ της Περιφερειακής τους Ενότητας. Το 2017 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας.

Έγιναν αποδεκτές αιτήσεις για φύτευση αμπελώνων σε 3.220 περίπου αγροτεμάχια που υπερβαίνουν σε έκταση τα 20.000 στρέμματα, έναντι 3.914 αγροτεμαχίων, έκτασης 26.054 στρεμμάτων, που υπεβλήθησαν το 2016. Υπενθυμίζεται ότι η επιλέξιμη έκταση θα γίνει για περίπου 6.400 στρέμματα. Η άδεια φύτευσης έχει διάρκεια τρία χρόνια.

Υψηλότερο αριθμό αιτημάτων εμφανίζουν φέτος μεγάλες αμπελουργικές περιοχές όπως της Αχαΐας, Βοιωτίας, Λάρισας και Κρήτης.

Δείτε ονόματα δικαιούχων και τη βαθμολογία τους


πηγή:http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου