ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας


Στις 05 Απριλίου του 2017, έλαβε χώρα η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα «Απολογισμός των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016».
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση έγινε Απολογισμός των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016, σε ό,τι αφορά την Δημόσια Διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του Ετήσιου Προγράμματος Δράσεων του Δήμου, καθώς επίσης και την εν' γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Στην Ειδική Συνεδρίαση ήταν παρών και ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», ο οποίος παρουσίασε την ετήσια έκθεση του.
Δυστυχώς όμως οι αντιπολιτεύσεις αδικαιολογήτως στο σύνολο τους, πλην ενός δημοτικού συμβόλου της ελάσσονος
αντιπολίτευσης, δεν παρέστησαν στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι κατά τα λεγόμενά τους η τοποθέτηση τους θα ελάμβανε χώρα αμέσως μετά τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής από τους Ειδικούς Αγορητές , οι οποίοι αποτελούν τη συνέχεια της τοποθέτησης του Δημάρχου.
Είναι προφανές ότι δεν θα είχε νόημα η τοποθέτηση τους εάν αυτή γινόταν πριν την ολοκλήρωση του απολογισμού των πεπραγμένων.
Δυστυχώς, αυτή η στάση των αντιπολιτεύσεων παραθέτει σε μικροπολιτική τακτική, η οποία εξυπηρετεί μόνο τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός εξ' αυτών και δεν συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Δήμο μας.
Πρόκειται για τακτικές του παρελθόντος, τύπου πολιτικών πυροτεχνημάτων, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις, χωρίς ουσία.
Λόγω της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών και των δύσκολων οικονομικών συγκυριών της χώρας, ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας ανήκει πλέον στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αρκετοί εξ ‘αυτών ζουν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ελάχιστα τους ενδιαφέρει για το χρόνο και τη σειρά τοποθέτησης των Δημοτικών Συμβούλων στα Δημοτικά Συμβούλια.
Κύριο αίτημα των πολιτών είναι η επίλυση των προβλημάτων τους.
Επομένως κύριο μέλημα όλων των αιρετών θα πρέπει να είναι η παρέμβαση με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας και των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Οι Δραμινοί πολίτες έχουν και λογική, έχουν και κρίση.
Συνεπώς όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, θα βρεθούμε στην κρίση των συμπολιτών μας για τη στάση και τις επιλογές μας.

Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου