ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για 7.097 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο 2017

Τις 7.097 θα φτάσουν φέτος οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο. Από αυτές οι 2.453 αφορούν σε προσλήψεις με βάση τον κανόνα 1 προς 4, ενώ 4.644, αφορούν σε μη υλοποιηθείσες προσλήψεις του 2016.
Στοιχεία για τον προγραμματισμό των προσλήψεων το 2017 αλλά και αυτές που έγιναν στο δημόσιο το 2015 και το 2016, διαβίβασε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει 43 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργαντά. 
Για το 2017, με βάση τον κανόνα 1 προς 4, ο μέγιστος αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 2.453. Στον αριθμό αυτό δεν
προστίθενται και οι μη υλοποιηθείσες προσλήψεις του 2016 που ανέρχονται σε 4.644. Κατά συνέπεια ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσλήψεων για το 2017 ανέρχεται σε 7.097. 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός, η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις παραγωγικές σχολές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Εσωτερικών (Σχολές της Αστυνομίας), στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στον τομέα της Υγείας και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας. 
Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει επίσης ότι για το 2017 ο αριθμός των προσλήψεων δίνει προτεραιότητα στις παραγωγικές σχολές του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, Εσωτερικών (Σχολές της Αστυνομίας), Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στον τομέα της Υγείας και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας. 
Μέχρι στιγμής για το 2017 έχουν ανακοινωθεί 4 διαγωνισμοί μόνιμου προσωπικού μέσω των οποίων θα γίνουν 657 προσλήψεις σε δικαστήρια, ΕΥΑΘ, Εθνικό Τυπογραφείο, ΕΛ.ΣΤΑΤ., Εθνική Αναλογιστική Αρχή και ΟΣΕ. 
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν άλλες 6.460 σε φορείς του δημοσίου αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας. 
Προκήρυξη για την κάλυψη 218 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει το ΑΣΕΠ, από τις οποίες 15 αντιστοιχούν σε άτομα ειδικών κατηγοριών. 
Στην πρόσληψη 170 μόνιμων υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης που αφορά σε νέους μόνιμους υπαλλήλους Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Εχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 200 μονίμων στους νησιωτικούς δήμους και άλλων 60 στις δύο περιφέρειες, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις σε προσωπικό. 
Νέα προκήρυξη για την εισαγωγή 300 Δοκίμων στο Λιμενικό Σώμα ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας όπως είχαν αποκαλύψει πρώτα τα dikaiologitika news έχει ήδη κατατεθεί αίτημα έγκρισης προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006. Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2016-2017, είχε υπεβλήθη αίτημα την 23-3-2016 προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (νυν Διοικητικής Ανασυγκρότησης) για την έγκριση πρόσληψης διακοσίων εβδομήντα έξι (276) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. 
Αν και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε απαντήσει θετικά, πληροφορώντας το υπουργείο Εσωτερικών ότι η προκαλούμενη δαπάνη από την πρόσληψη 276 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και ότι συμφωνεί με την έγκριση του αιτούμενου αριθμού προς πρόσληψη προσωπικού, εφόσον εντάσσεται στον γενικότερο προγραμματισμό προσλήψεων και είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο περί προσλήψεων στον δημόσιο τομέα σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης. 
Ωστόσο, η απαραίτητη εγκριτική απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 δεν εκδόθηκε με αποτέλεσμα στο Σώμα να υπάρχουν μεγάλα κενά από προσωπικό και σε συνάρτηση με το προσφυγικό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού να είναι εμφανής σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες του Σώματος. 
Παράλληλα η δέσμευση πιστώσεων, και η εξασφάλιση τους για τις προσλήψεις θα πραγματοποιηθεί αφού έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού και την επιλογή των υποψηφίων. 
Στην τελική ευθεία για την έκδοση απο το ΑΣΕΠ είνα η νέα προκήρυξη για προσλήψεις 300 μονίμων υπαλλήλων στην ΕΥΔΑΠ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική ανακοίνωση απο την Ανεξάρτητη Αρχή. 
Η ΕΥΔΑΠ θα προσλάβει 300 άτομα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μέσω του ΑΣΕΠ, στις εξής ειδικότητες και αριθμό θέσεων : 
ΥΕ εργάτες 75, ΥΕ αποθηκάριοι 5, ΔΕ μηχανολόγοι 5, ΔΕ ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ τεχνίτες αυτοκινήτων 3, ΔΕ δομικών έργων 12, ΔΕ οδηγοί C κατηγορίας 25, ΔΕ οδηγοί C, D κατηγορίας 5, ΔΕ γραμματείς 5, ΔΕ καταμετρητές 25, ΔΕ φύλακες 20, ΔΕ προσωπικό Η/Υ 2, ΤΕ πολιτικοί μηχανικοί 12, ΤΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΤΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 3, ΤΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 3, ΤΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 2, ΤΕ προγραμματιστές 3, ΤΕ διοικητικοί 2, ΤΕ οικονομικοί 15, ΠΕ διοικητικοί 5, ΠΕ οικονομικοί 15, ΠΕ στατιστικοί 1, ΠΕ αναλυτές προγραμματιστές 5, ΠΕ χημικοί μηχανικοί 2, ΠΕ πολιτικοί μηχανικοί 20, ΠΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΠΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 4, ΠΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, ΠΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 7. Η προκήρυξη αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εκδοθεί σε ΦΕΚ όπου και θα γίνει γνωστή η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω τοου ΑΣΕΠ μεε την γνωστή διαδικασία υποβολής τακτικού προσωπικού. 
Την πρόσληψη 60 μονίμων υπαλλήλων αιτείται το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία. Εξάλλου, η Αρχή επεξεργάζεται ένα ακόμα αίτημα, του Μουσείου Ακρόπολης για δώδεκα μόνιμους στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη θα εκδοθεί αυτόνομα και όχι στο ευρύτερο πλαίσιο του υπουργείου.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου