ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ


Σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα, με την πρέπουσα επισημότητα, παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς” το πρόγραμμα Αξιοποιήσης Υδάτινων πόρων & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Δήμου Νάουσας. Την εκδήλωση χαιρέτησε γεμάτος περηφάνεια, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο έργο αξιοποίησης των φυσικών πόρων, που θα επιφέρουν ετήσια- καθαρά έσοδα στο Δήμο 1.400.000 ευρώ απο την πώληση του ρεύματος στη ΔΕΗ, μέσω των 9 υδροηλεκτρικών σταθμών, χωρίς οικονομικά βάρη για τις επόμενες γενιές και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα φωτοβολταικά συστήματα, στην ηλιακή ενέργεια,  με ετήσια  παραγωγή 2.800.000 Klw και ετήσια εξοικονόμηση εσόδων 510.000 ευρώ. Εξοικονόμηση ετήσια όση χρειάζεται για να φωτιστεί ολόκληρος ο Δήμος Νάουσας .
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, αναλύθηκε ο σχεδιασμός αξιοποίησης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης της Νάουσας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απο τον αντιπρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δ. Παπαντώνη. Ακολούθησε ομιλία απο τους εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Ευρωπαίκής Τράπεζας Επενδύσεων και του εκπροσώπου της ΤΑΡ.
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της πόλης της Νάουσας, στις υποψήφιες θέσεις του Υδραγωγείου, Κεραμοποιείου, Σιδηρουργείου, Μουσταφά, Λόγγου, Βιολογικού Καθαρισμού, Βέτλανς και Μπαχούτσι.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Περιφερειάρχης Κεντικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως το εγχείρημα του Δήμου Νάουσας πρωτοπορεί σε όλη την Ευρώπη. Την παρουσίαση του προγράμματος παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίαςκ. Γιώργος Τούλικας, ο Αντιπεφιφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, τοπικοί και πολιτικοί παράγοντες του Νομού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου