ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ακριβαίνει σταθερή τηλεφωνία-ίντερνετ από 01/01/2017

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, το σταθερό τηλέφωνο και το ίντερνετ γίνεται πιο ακριβό…Αυτό προκύπτει από το άρθρο 55 του ν.4389/2016 και από την σχετική εγκύκλιο του ΓΓΔΕ κ.Γ.Πιτσιλή.
Με τις διατάξεις του ν. 4389/2016,επιβάλλεται τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας», το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.
Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/ και ευρυζωνικής πρόσβασης και υπολογίζεται ως ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.


Με τις ίδιες διατάξεις ορίζεται ότι το τέλος εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξαρτήτως του χρόνου της εξόφλησής του.

Ορίζεται ότι απαλλαγές από φόρους και τέλη που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις υπέρ ορισμένων προσώπων δεν καταλαμβάνουν το τέλος στη σταθερή τηλεφωνία.

Επίσης ορίζεται ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του τέλους, ο χρόνος και η διαδικασία επιβολής και απόδοσής του και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Η ισχύς των ρυθμίσεων για το «τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας» αρχίζει από 1.1.2017 και καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.
Δείτε τη σχετική εγκύκλιο

ΠΗΓΗ: http://foroline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου