ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Kοινωφελή εργασία για 10.000 ανέργους σε νοσοκομεία

Eτοιμάζεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ κ αναμένεται να μπεί σε πρώτη προτεραιότητα καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Κραμεσίνη διοικήτρια του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα θα ενοργοποιηθεί σύντομα.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα είναι 12μηνης διάρκείας και θα φορά 10.000 άνεργους και όχι 4.000 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
Οσοι προσλήφθούν θα εργαστούν ως νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό- βοηθητικό προσωπικό σε νοσοκομεία της χώρας και άλλες εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για δράση με κοινωφελή χαρακτήρα και όχι πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την «κλασική» έννοια του όρου που χρησιμοποιείται στα αντίστοιχα προγράμματα που υλοποιούνται στους δήμους της χώρας, καθώς η χρηματοδότηση των νέων θέσεων θα προέλθει από την πρώτη δόση που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα τοποθετηθούν στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας από τον Ιανουάριο του 2017, θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και οι αμοιβές τους θα ξεπερνούν τα 495 ευρώ/μήνα που ήταν ο μισθός των απασχολούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Οι περισσότερες θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών) καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κ.λπ.).Επιπλέον 3.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.ά., ενώ 800 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ,  οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης.


Πηγή: http://www.diplamas.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου