ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Να Γιατί Τελικά δεν Παντρεύονται τα Ζευγάρια που Συζούν


Spoiler alert: δεν έχει να κάνει με το φόβο της δέσμευσης.
Το βλέπεις από τις φίλες σου και πιθανότητα να το κάνεις ήδη και εσύ: τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ζευγαριών που επιλέγουν να «περπατήσουν» το δρόμο της συμβίωσης αντί να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική μελέτη του Census Bureau, ο δείκτης των ατόμων άνω των 18 ετών που συγκατοικεί με το άλλο του μισό έχει αυξηθεί κατά 10 μονάδες από το 1967 έως και σήμερα. Αντίστοιχα, το ποσοστό των ζευγαριών που εντέλει περνούν το κατώφλι της εκκλησίας έχει μειωθεί κατά 20%.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Demography»  έρχεται να ταράξει τα «νερά» αποκαλύπτοντας ότι η συγκατοίκηση μεταξύ εραστών μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες η σχέση τους να οδηγηθεί σε γάμο. Στο πλαίσιο της, οι ερευνητές ανέλυσαν επιστημονικά δεδομένα από το 1995 μέχρι και το 2010 προκειμένου να διερευνήσουν  με ποιον τρόπο έχουν αλλάξει διαχρονικά οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.
Ποιο ήταν το σοκαριστικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν;  Ότιτα ζευγάρια που συγκατοικούν όχι μόνο δεν παντρεύονται αλλά, αντίθετα, εμφανίζουν υψηλότερες πιθανότητες να δουν τη σχέση τους να αργοπεθαίνει. Αυτό το φαινόμενο μάλιστα, είναι πιο έντονο στα λιγότερο μορφωμένα ζευγάρια (και εννοούν εκείνα στα οποία κανένας από τα δύο μέλη δεν έχει περάσει… φοιτητικά χρόνια).

http://spirossoulis.com/plus-dialeksame-gia-esas-na-giati-den-padrevodai-ta-zevgaria-pou-syzoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου