ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ν. Φίλης: «Η καθυστέρηση των αποτελεσμάτων οφείλεται στις Στρατιωτικές-Αστυνομικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ»


Απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν ανακοινώνονται νωρίτερα οι βάσεις των Πανελλαδικών έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός επέσημανε ότι στις «30 Ιουλίου θα μπορούσαμε υπηρεσιακά να έχουμε δώσει τα πάντα, αν δεν είχαμε το λόγο των ικανοτήτων των στρατιωτικών και τα αποτελέσματα των ΤΕΦΑΑ. Η καθυστέρηση οφείλεται στην έκδοση αποτελεσμάτων για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ.
Για να προσθέσει ότι: «Οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές σχολές μετά τις εξετάσεις που γίνονται, κάνουν τις δικές τους εξετάσεις για δεξιότητες και συνεπώς είναι δύσκολο, από ό,τι μας έχουν πει, να τελειώνουν νωρίτερα. Είναι δύσκολο».....

Ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι και παλαιότερα και τώρα έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Τόνισε μάλιστα πως: «Έχει δυσκολία και σας είπα γιατί. Γιατί χιλιάδες παιδιά, δεν είναι εκατοντάδες, χιλιάδες παιδιά, 20.000 περίπου παιδιά διεκδικούν να μπούνε στις στρατιωτικές σχολές. Τα παιδιά αυτά δίνουν εξετάσεις πρώτα, μαζί με όλα τα παιδιά στις εισαγωγικές και μετά καλούνται να κάνουν τα τεστ δεξιοτήτων. Γυμναστική, ψυχοκοινωνική διερεύνηση κλπ. Άρα είναι δύσκολο να γίνει αυτή η επιλογή. Όμως επαναλαμβάνω, το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τα όριά του. Και δεν αναζητούμε μικρού χαρακτήρα βελτιώσεις, αλλά μια ριζική αλλαγή του και θα είμαστε στην ώρα έτοιμοι να προχωρήσουμε».
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι εφέτος σημειώθηκε ρεκόρ: «Βγάλαμε τα αποτελέσματα πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά και ήταν και διπλές μάλιστα οι εξετάσεις. Με αυτή την έννοια επαναλαμβάνω, ότι αξίζει συγχαρητήρια η Υπηρεσία που έκανε αυτή την προσπάθεια. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε το χρόνο της αγωνίας των παιδιών».
H προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας, Καλομοίρα Μαρούγκα επεσήμανε οτι στις 30 Ιουλίου θα μπορούσαμε υπηρεσιακά να έχουμε δώσει τα πάντα, αν δεν είχαμε το λόγο των ικανοτήτων των στρατιωτικών και τα αποτελέσματα των ΤΕΦΑΑ. Και τόνισε οτι ότι «η τελευταία υπουργική απόφαση που είχαμε στα χέρια μας από τα συναρμόδια υπουργεία ήρθε στο υπουργείο μας την Δευτέρα και όχι την προηγούμενη Δευτέρα, αυτή τη Δευτέρα. Πείτε μου πότε μπορούσαμε να βγάλουμε αποτελέσματα νωρίτερα;».
http://www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου