ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο Ερτογάν ξηλώνει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής;

Την είδηση ότι ανακάλυψαν "γκιουλενικούς" και στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής μεταδίδει η εφημερίδα "Μαχητής". Σε αποκλειστικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της το πογκρόμ διώξεων που συνεχίζεται στην Τουρκία, αναμένεται να αξξίξει και το προξενείο της Κομοτηνής.
Πιο συγκεκριμένα γράφει: 
Μετά το πογκρόμ απολύσεων και διώξεων στο εσωτερικό για χιλιάδες πολίτες, τώρα ο Ερντογάν προχωρά και στους διπλωμάτες που υποψιάζεται οτι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον Γκιουλέν ή με ανθρώπους του. Και αυτό διότι υποπτεύεται ότι έχουν άμεση σχέση με το πραξικόπημα που δεν ολοκληρώθηκε.....

 
Μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ότι στη κυριολεξία ξηλώνεται όλο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και αλλάζουν όλοι οι εκεί διπλωματικοί υπάλληλοι μεταξύ των οποίων οΤούρκος πρόξενος Ακιντζί αλλά και ο υποπρόξενος Μουράτ Ερτάς!
    Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη απολύσει 88 υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να διώξει το επόμενο διάστημα και άλλους, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα αγγίξει τους 300.
Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, «οι διπλωμάτες που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ξεπερνούν τους 300» και όπως αποκάλυψε, έχει ήδη δημιουργηθεί μια επιτροπή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ελέγξει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Ήδη στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής επικρατεί μεγάλη αναταραχή.
Σημειώνεται επίσης ότι επισφαλής θεωρείται και η θέση του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα Κερίμκ Ουράς που ασθενεί τις τελευταίες μέρες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς πόση σχέση μπορεί να έχει η ασθένειά του με τις διώξεις του Ερντογάν στο διπλωματικό κόμμα!

                                 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου