ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΕΛ.ΑΣ.: Όλοι θα φύγουν τουλάχιστον 15 ημέρες από τα γραφεία τους


Τουλάχιστον 15 ημέρες καλοκαιρινή άδεια αρχίζουν να παίρνουν σχεδόν... υποχρεωτικά όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με εντολή της ηγεσίας του Σώματος που θέτει τέλος στον ιδιότυπο «ιδρυματισμό» των ενστόλων.
Τα κορυφαία στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη θεωρούν ότι με αυτή την υπόδειξη θα περιορισθεί η εσφαλμένη νοοτροπία, το «αίσθημα ανασφάλειας», η κακή τήρηση της ιεραρχίας και της κατανομής αρμοδιοτήτων ή και οι μικροεπιδιώξεις που οδηγούν πολλούς ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να μη φεύγουν σχεδόν ποτέ από τα γραφεία τους και χωρίς ουσιαστικό λόγο να μην κάνουν χρήση της θερινής άδειάς τους, σε έναν ιδιότυπο αυτοεγκλεισμό στη λεωφόρο Κατεχάκη ή σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες..... Και αυτό ενώ στο εξωτερικό σε όλους τους αξιωματικούς των αστυνομικών υπηρεσιών δίνονται -όπως έχει διαπιστωθεί- πολυήμερες άδειες σαν κανονικοί δημόσιοι υπάλληλοι...
 
Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «σε αρκετές περιπτώσεις ο ένας έβλεπε τον άλλο που δεν έπαιρνε άδεια. Έτσι θεωρούσαν ορισμένοι ότι αν... τολμούσαν να φύγουν, θα υστερούσαν στις διεκδικήσεις μεγαλύτερων θέσεων. Ακόμη φοβούνταν ότι αν έφευγαν θα γινόταν η... συντέλεια του κόσμου, ότι δεν υπήρχε ικανός αντικαταστάτης τους και ότι θα θεωρούντο υπεύθυνοι για το υποτιθέμενο κακό που θα συνέβαινε. Πρόκειται προφανώς για λάθος αντιλήψεις και ψευδαισθήσεις...»
 
Στόχος των υπευθύνων της Αστυνομίας είναι τώρα να δίνεται χρόνος ξεκούρασης σε όλους τους αστυνομικούς σε σημαντικά πόστα. Και όχι ενστόλους που είχαν να φύγουν από τη δουλειά τους για χρόνια. Αποτέλεσμα βεβαίως πολλές φορές ήταν να λαμβάνονται -λόγω κόπωσης και ενδοϋπηρεσιακών εμμονών- εσφαλμένες αποφάσεις.
 
Κύριος στόχος τώρα αυτός ο χρόνος ανάπαυσης και ανανέωσης να λειτουργήσει ευεργετικά για τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. και τις επιλογές των ενστόλων. Πάντως αξιωματικοί με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» εξέφρασαν ικανοποίηση για αυτή την απόφαση που οδηγεί σε συνολική «αποδέσμευση» για το θέμα των καλοκαιρινών αδειών αλλά και του ελεύθερου χρόνου τους.


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου